Natuurlijk ga je deze zomer hip de straat op. Dat kan niet zonder een mooie zonnebril. Heb jij er al een gescoord die past bij de nieuwste trends? Uiteraard is het belangrijk dat je gezien kunt worden met je zonnebril, maar je vindt het vast en zeker ook belangrijk om een goed model aan te schaffen. Waar let je dan op?

Goede bescherming tegen UV-licht

Een zonnebril zet je op omdat het hip is. Maar dat is niet de enige reden en voor jou misschien ook niet de belangrijkste. Je wilt je ogen uiteraard beschermen tegen UV-licht. Dit is namelijk op de langere termijn absoluut schadelijk voor je ogen. Kies daarom een goede zonnebril, zodat je zeker weet dat het licht volledig geblokkeerd wordt. Als we het over deze goede bescherming hebben, is ook de pasvorm van belang. Staat de bril niet goed op je hoofd of neus, dan komt de straling alsnog bij je ogen.

Welk glassoort kies je?

Als het gaat om het glas van je zonnebril kun je in principe kiezen uit mineraal glas en kunststof glas. Ga je voor een zo helder mogelijk beeld, dan is mineraal glas de beste keus. Je hoeft bij dit glassoort ook niet bang te zijn voor krassen en scheuren. Natuurlijk is kunststof ook een goed alternatief. Zeker als het gewicht van de bril voor jou een belangrijke factor is. Dat is bijvoorbeeld het geval als je de bril veel gebruikt tijdens het sporten.

Zonnebril op sterkte

Zonnebrillen op sterkte zijn een ideale uitvinding. Vroeger moest je als je een bril droeg een soort voorzetzonnebrilletje op je gewone bril zetten. Hip is dat natuurlijk van geen kanten. Draag je dus een correctiebril in het leven van elke dag, dan zou het een handig idee kunnen zijn om je zonnebril op sterkte te nemen. Je kunt dan voor precies dezelfde specificaties kiezen als bij je normale bril. Denk aan multifocaal, ontspiegelend, polariserend of enkelvoudige sterkte.

Welke glaskleur neem je het liefst?

Als het gaat om de kijkervaring door je zonnebril is de kleur van het glas cruciaal. Die bepaalt namelijk welke kleuren licht wel en niet worden tegengehouden. Afhankelijk daarvan zie jij de omgeving dus op een bepaalde manier. Heb je de zonnebril in speciale situaties nodig, dan is het handig om een bepaalde kleur glas te nemen. Zet je de zonnebril vaak op tijdens het auto rijden, dan is glas met een verhoogd contrast ideaal. Je krijgt dan minder snel vermoeide ogen en ook is je zicht op de weg dan extra goed.

Comments are closed.