Het dragen van sandalen in de zomer is een goed idee. Bij warm weer dragen we vooral open schoenen zoals sandalen. Maar dat betekent (helaas) vaak ook verlies van steun en comfort. Het is belangrijk goede sandalen te kiezen. Voor het maken van een goede keuze moet je met enkele belangrijke factoren rekening houden. Slippers en sandalen worden soms als oncomfortabele beschouwd. Voor maximale steun en draagcomfort kies je bij voorkeur sandalen met een voetbed. Sandalen met een ondersteunend voetbed draag je zorgeloos, zelfs een dag lang. En wat ook belangrijk is: met sandalen heb je minder last van zweetvoeten.

Goede sandalen hebben een voetbed

De meeste slippers en sandalen zijn opvallend plat met dunne voetbandjes. Dat verhoogt hun  draagcomfort. Ze hebben een voorgevormd voetbed waardoor je voeten meer steun krijgen. Dit merk je vooral bij lange wandeltochten. Sandalen met een voetbed hebben meestal ook bredere of meerdere bandjes. Die bandjes geven ook extra steun.

Sandalen met voetbed vergroten hun draagcomfort

Comfort speelt alsmaar een belangrijke rol, ook in schoenmode. De materialen worden zachter en prettiger om te dragen. Dit seizoen kiezen we meer stoere, sportieve sandalen met dikke en flexibele zool en brede banden. Ze zijn niet alleen goed voor de gezondheid van je voeten, maar ook bijzonder aangenaam om mee te wandelen.

Zorg voor goede demping

De kwaliteit van de binnenzool van  sandalen is belangrijk om makkelijk te kunnen stappen en te wandelen. Sandalen met goede inlegzolen zijn belangrijk om pijnlijke voeten te voorkomen. Kies sandalen met een goede demping. Dat is nodig voor het lopen op een harde of ongelijke ondergrond. Sandalen met extra brede banden op je wreef zorgen voor maximaal draagcomfort. Zo kun je kun je sandalen een ganse dag dragen zonder problemen.

Kies sandalen met de juiste maat

Kies sandalen met de juiste maat. Je voetmaat kan namelijk in de loop van de tijd veranderen. Hou er zeker ook rekening mee dat je voeten door de hoge temperaturen kunnen opzwellen. Een halve maat  groter nemen is geen slecht idee. Je wilt niet dat je tenen over de rand van je sandalen steken of dat het bandje in je voet wordt gesneden. Dit is vooral belangrijk wanneer u online winkelt.

Sandalen met dikke en soepele zolen

Goede sandalen hebben dikke en soepele zolen. Ze zorgen voor een betere demping en bescherming. Sommige sandalen hebben een lichte verhoging aan hun buitenkant. Dat voorkomt het snel wegglijden in je sandalen.

Sandalen met of zonder enkelbandje

Vooral instapsandalen zijn nu populair. Ze ze vooral geschikt voor korte afstanden. Voor langere afstanden kies je best voor sandalen met een enkelbandjes.

Comments are closed.