Met elkaar kunnen we er niet omheen dat we aandacht moeten besteden aan het milieu. Duurzaamheid staat dan ook bij steeds meer mensen hoog in het vaandel. Nu kun je je kleding natuurlijk altijd tweedehands aanschaffen. Of je ruilt af en toe eens met vriendinnen en zussen. Je komt dan al een heel eind. Maar toch is het gewoon leuk om af en toe eens iets nieuws aan te schaffen. En soms ontkom je er ook niet aan en is het nodig. Gelukkig zijn er steeds meer merken die duurzaamheid belangrijk vinden. Benieuwd naar een aantal toppers?

Atelier Jungles

De oprichtster van dit merk werkt niet met nieuwe materialen. Dat is dus echt een vernieuwend concept. Jij koopt wel nieuwe en unieke kleding, maar de materialen zijn al eens gebruikt. Of het gaat om reststoffen die uit een magazijn komen en die anders weggegooid zouden worden. Het is heel leuk om te zien wat voor mooie kledingstukken hierdoor ontstaan. Dit is een super duurzaam idee en je weet toch zeker dat er gebruik gemaakt is van hoogwaardige materialen. Je moet niet rekenen op aanbiedingen, bij dit merk is er altijd een vaste prijs.

CharlieMary

Ook al zo’n duurzaam merk. Deze collectie is niet afhankelijk van de seizoenen. Als het gaat om duurzaamheid is dat sowieso al een groot voordeel. Hoe belangrijk en noodzakelijk is het tenslotte om jaar na jaar elk seizoen weer een nieuwe garderobe aan te schaffen? Dit merk vult de collectie natuurlijk van tijd tot tijd aan met nieuwe kledingstukken, maar dat staat los van de seizoenen. De kleding is dan ook bijzonder tijdloos. Er wordt vaak ook gebruik gemaakt van restpartijen stof die grote designers niet meer gebruiken. De kwaliteit van de kleding is absoluut om over naar huis te schrijven.

Vanilia

Vanilia is een Nederlands merk. Eerlijkheid en duurzaamheid staan bij hen centraal. Ze waren zelfs een van de eerste bedrijven die het Convenant Duurzame Kleding en Textiel ondertekenden. Daarnaast zijn ze aangesloten bij de Fair Wear Foundation. Elke maand kun je bij dit merk nieuwe items verwachten. Er wordt nooit te veel van een bepaalde broek of blouse gemaakt, dus je weet zeker dat je iets unieks draagt. Ook kun je de kleding makkelijk in meerdere seizoenen dragen.

Rita Row

Ook Rita Row is het vermelden zeker waard. Het gaat hierbij meestal om jurken die voor het grootste gedeelte gebreid zijn. Is dat waar jij van houdt, dan zit je bij dit merk helemaal goed. De designs zijn eenvoudig en alle kleding wordt gemaakt in Spanje en Portugal. Je mag er helemaal vanuit gaan dat de arbeidsomstandigheden daar goed zijn.

Comments are closed.