Als we het hebben over stijl en over de kleerkast denken we vaak automatisch aan vrouwen. Nochtans komen ook mannen graag goed gekleed en elegant voor de dag. Nochtans heeft ook elke man zijn eigen stijl. En ook bij mannen zijn er bepaalde essentials die in geen enkele garderobe mogen ontbreken. Wat zijn musthaves voor mannen? Hier zijn alvast enkele belangrijke!

De juiste accessoires

De stijl van een man wordt vaak in grote mate bepaald door de accessoires die hij draagt. Het is dan ook belangrijk om van enkele van de populairste accessoires een goed exemplaar in huis te hebben. Denk bijvoorbeeld maar aan een stijlvolle zonnebril van een goed merk. Denk bijvoorbeeld aan een goed horloge. De juiste accessoires geven elke outfit net dat tikje extra waardoor je vol zelfvertrouwen de straat op kunt.

Basic shirts

Basic T-shirts zijn een onmisbaar onderdeel van eender welke outfit. Als man moet je dan ook een voorraadje basic witte en zwarte shirts in huis hebben liggen. Je kunt ze aandoen onder een trui, onder een overhemd of gewoon op een jeans. Wil je hier toch een beetje variatie in brengen? Dan kan je altijd eens kijken richting een ander type hals of een net iets andere fit.

Sneakers

Standaard sneakers zijn een echte essential in de kleerkast van de moderne man. Vandaag de dag zijn sneakers ontzettend veelzijdig en het zou gek zijn daar geen gebruik van te maken. Met de juiste sneakers kan je een echte businesslook verzorgen of je kunt heerlijk casual gaan in combo met een shirt en jeans. Kies bijvoorbeeld voor een paar witte, een paar zwarte en een paar gekleurde sneakers om je opties open te houden.

De denim jeans

Als man kan een klassieke blauwe jeans niet in jouw kleerkast ontbreken. Om de opties volledig open te houden heb je bij voorkeur een donker en een licht exemplaar hangen. Zorg er wel voor dat de jeans die je in huis hebt perfect passen bij jouw lichaamsvorm. Ga desnoods langs een kleermaker om zeker te zijn. Een goed paar jeans kan een investering zijn maar je hebt er wel jaren geniet van!

Een wit overhemd

Een overhemd is voor mannen wat een goede blouse voor vrouwen is: een klassieker waar je niet fout mee kunt gaan. Van een wit overhemd kan je een casual outfit maken of net business chique. Je kunt er zomers mee voor de dag komen of toch eerder warm gekleed zijn. Knoop jouw overhemd bijvoorbeeld tot boven toe voor een formele look of ga net voor een knopje open voor een iets sensuelere vibe. Aan jou de keuze!

Comments are closed.