Je hebt vast al wel gemerkt dat heuptasjes weer helemaal terug zijn. Deze praktische tasjes zijn ontzettend handig tijdens een dagje uit of op vakantie. De tasjes wegen ontzettend weinig en je kan er heel wat spullen in kwijt. Bovendien bestaan er tegenwoordig heuptasjes in alle mogelijke kleuren en uitvoeringen, waardoor dit accessoire is uitgegroeid tot een stijlvolle aanvulling op je outfit.

Wat is een heuptas?

Een heuptas is een tasje dat aan een riem bevestigd is. Dit tasje wordt, zoals de naam al doet vermoeden, meestal rond de heup gedragen. De tasjes staan ook bekend onder de naam fanny pack of waist bag. In onze regio´s hebben de heuptasjes voornamelijk een praktische functie. Tegenwoordig worden fanny packs echter ook als een modieus accessoire beschouwd en zie je steeds meer stijliconen met een leuk heuptasje rondlopen.

Een erg praktisch oplossing

Heuptasjes zijn ontzettend praktisch. De tasjes zijn namelijk uitgerust met verschillende opbergvakjes die meestal met een rits afgesloten worden. Omwille van de gebruiksvriendelijkheid worden heuptasjes vaak op vakanties, festivals of tijdens een dagje uit gebruikt. Het is namelijk de ideale oplossing om je sleutels, je portemonnee en telefoon overal op een veilige manier mee naartoe te nemen. Bovendien kan je je met een heuptasje steeds vrijuit bewegen. Terwijl je je helemaal uitleeft in een dancing of op een festival hoef je je geen zorgen te maken dat je je persoonlijke spullen kwijtspeelt!

Een stijlvol accessoire

Tegenwoordig bestaan er heuptasje in alle mogelijke kleuren, materialen en uitvoeringen. Een paar jaar geleden werd iemand met een heuptasje vaak raar bekeken. Tegenwoordig zijn de tasjes echte uitgegroeid tot een stijlvol accessoire dat een outfit helemaal afmaakt. De heuptas mag tegenwoordig elke dag en op elke gelegenheid gedragen worden. Steeds meer mensen kiezen er trouwens voor om de heuptas rond de schouders of zelfs schuin over de rug te dragen. Op deze manier heb je helemaal geen last van het tasje en vergeet je zelfs dat je het draagt!

Waar op letten tijdens het kopen van een heuptasje

Tijdens je zoektocht naar een geschikt heuptasje moet je op bepaalde zaken letten. Eerst en vooral moet je naar de opbergruimte en het aantal opbergvakjes kijken. Sommige vinden een tasje met één groot vak ideaal, anderen hebben dan weer liever een fanny pack met verschillende kleine vakjes. Verder moet het tasje natuurlijk comfortabel aanvoelen en moet de riem lang genoeg zijn. Ten slotte moet je natuurlijk naar het design kijken. Een tasje met een hip ontwerp dat bij elke outfit past, maakt je look helemaal af en geeft je een erg trendy en coole uitstraling.

Comments are closed.