Online shoppen biedt een groot aantal voordelen. Zo moet je niet geduldig zitten te wachten aan de paskamer en je hebt een zee van tijd om vanachter je computer verschillende combinaties uit te proberen die je voorkeur wegdragen. Een heikel punt is en blijft het kiezen van de kleding volgens de maat en de kleuren. 7 praktische tips om online je kleren zorgeloos te kopen en succesvol op internet te shoppen.

#1. Ken je lichaamsmaten en check de tabel zorgvuldig

Kledingmaten kunnen van merk tot merk wel eens grondig verschillen. De belangrijkste parameters waar je rekening mee moet houden zijn: de lengte van je lichaam, je taille-, borst- en heupomvang. Meet heel precies je binnenbeen lengte op. Check vervolgens heel zorgvuldig de maattabel die online staat.

#2. Filter de zoekopdracht

Bij het overgrote deel van de webwinkels bestaat de mogelijkheid om je zoekopdracht te finetunen. Zo filter je niet alleen de kledingmaat, maar ook het modeltype en hoeveel budget dat je wil uitbesteden. Via deze methode en instellingen voorkom je dat je door het hele gamma moet surfen wat wordt aangeboden.

#3. Gebruik youtube om je definitieve keuze te maken

Omdat kleuren op elk scherm er anders uitzien, is youtube een ideale bondgenoot om je keuze te helpen bepalen. Enkel maar een foto met model bekijken volstaat niet. Op een video gestreamd filmpje kan je het kledingstuk beter naar waarde inschatten.

#4. Vergeet niet de retourvoorwaarden grondig te lezen

Voor dat je definitief een online bestelling gaat plaatsen, zal je eerst op de retourvoorwaarden moeten klikken zodat je niet een kat in een zak koopt. Lees de kleine lettertjes zodat je perfect weet wanneer je een besteld (kleding) artikel kunt terugsturen en wanneer je je geld van terugbetaling ontvangt.

#5. Voorkom impulsieve aankopen

Het uitstekende nieuws bij de aanschaf van online shoppen is dat je de kledij in sommige gevallen 60 dagen in huis moogt houden. Dat biedt de mogelijkheid tot bedenktijd of je het kledingstuk wel echt nodig hebt. Zo vermijd je impulsieve aankopen. Denk ook goed na of het aangekochte kledingstuk ook te combineren valt met andere kleding die in je garderobe is gestockeerd.

#6. Noteer gegevens als je regelmatig online shopt

Het is altijd een goed idee dat wanneer je regelmatig online bestelt, je een kleine lijst met webwinkels noteert waarvan de pasvorm en de maten op je lijf zijn geschreven. Het voorkomt ergernis als je in de toekomst opnieuw iets wil gaan bestellen bij dit bedrijf.

#7. Denk aan de veiligheid bij online winkelen

Last but not least. Denk aan de veiligheid als je online een aankoop doet. Bekijk eerst de website of die met https begint. Kijk ook uit of er een telefonisch contact mogelijk is. Enkel maar een 06 nummer volstaat immers niet. En shop nooit op een openbaar wifi netwerk omdat de bankkaartgegevens en credit cards niet beveiligd zijn.

Comments are closed.