Jeans is een kledingstuk dat overal is. Het is misschien wel het vaakst voorkomende kledingstuk ter wereld en in al zijn variaties kan je er letterlijk elke kant mee uit. Een jeans kan een onderdeel zijn van een urban look, het kan klassiek en elegant zijn of een jeans kan net heel trendy uit de hoek komen. Maar hoe vind je nu eigenlijk de jeans die perfect past bij jou? Die jouw lichaamsvorm als gegoten zit?

Ken jouw lichaam

Er zijn enorme verschillen te vinden in lichaamsvorm tussen mensen. Geen twee mannen of vrouwen hebben rondingen op exact dezelfde plaats. Iedereen heeft een unieke fit nodig. Desondanks kan je wel een vrij algemene selectie maken in lichaamsvormen: de zandloper, de banaan, de aardbei, de appel en de peer. De eerste stap in het vinden van een jeans die perfect zit is dan ook begrijpen bij welke van deze vijf types jouw lichaam het best in de buurt komt.

Maak gebruik van de veelzijdigheid

Jeans zijn een veelzijdig en gemakkelijk kledingstuk. Dat is een veelzijdigheid waar je toch ook gewoon gebruik van kunt maken? Heb je een paar exemplaren in je kast liggen die perfect zitten? Dan kan je bijvoorbeeld smart-casual voor de dag komen door te combineren met een blouse of een polo shirt. Is business de kant waar je naartoe wilt? Dan is een jasje of een blazer een combo waar je niet omheen kunt. Doe er nog wat loafers bij en je hebt business-casual. Een informele bijeenkomst na het werk? Jasje uit en met een zomerse blouse over jouw jeans ben je er klaar voor.

De do’s en don’ts

Ook in de wereld van de veelzijdige jeans zijn er een paar gouden regels die je moet volgen. En regels die je net niet moet volgen. Jeans met opvallende patronen of die te licht zijn verliezen hun veelzijdigheid. Koop geen jeans die opvallend laag hangen want ook met een dergelijk exemplaar kan je nergens uit de voeten. Kies vooral voor goed zittende, iets donkerdere jeans waarin je je comfortabel voelt. Hoe jij je voelt bepaalt immers in grote mate de uitstraling die je hebt!

Vraag professionele hulp

Worstel je echt met de juiste jeans vinden voor jouw lichaam? Dan is het geen schande om dat ook eens uit handen te geven aan een professional. Laat je eens opmeten en vraag raad wat voor afmetingen voor jou de ideale combo zijn voor jeans. Laat de exemplaren die je in jouw kast hebt hangen misschien eens perfect fitten. Net zoals bij elk ander kledingstuk komt een jeans pas 100% tot zijn recht als hij goed zit!

Comments are closed.