In tegenstelling tot de kleurrijke zomermode met neon tinten, domineren de komende winter vooral  donkere tinten het modebeeld. Zo maakt zwart bijna veertig procent uit van datgene wat we op de catwalks van de belangrijkste modedefilés gepresenteerd kregen. Toch is er ook plaats voor opvallende kleuren zoals vurig rood, diep paars en fel geel. De sterk  maar winnen ook de populaire volle kleuren komen weer ruimschoots aan bod. Het mooie van deze kleuren is dat ze voor iedereen passen.

Rustgevende kleuren

Het modebeeld van de komende winter wordt ongetwijfeld gedomineerd door rustgevende kleuren als Mignight en Lichen Blue. Ze onderstrepen de tastbaarheid, terwijl felle kleuren als violet de behoefte aan het vieren van het leven uitdrukken. De favoriete kleuren voor herfst en winter 2022-2023 stellen ons in staat om complexloos te bewegen in de contrasterende kleuren. Op die manier kunnen we spontaan uitdrukken wie we zijn bent en hoe we ons voelen.

Natuurlijke kleuren

Kleuren zoals Abundant Green, Amazon, Kardamom Seed en Martini Olive weerspiegelen onze drang naar natuurlijke materialen en kleuren. Ze zijn het symbool van bloei, wat voor een kalmerend en rustgevend effect zorgt in onze steeds drukker wordende samenleving. De overkoepelende kernkleur is deze winter ongetwijfeld Loden Frost. Arctica Wolf is dan weer een zachte, haast voelbare versie van wit. Deze klassieke, seizoenloze kleur is opvallend veelzijdig. Een kledingstuk in deze trendy kleur gaat dan ook opvallend lang mee.

Goede basiskleur

Er gaat niets boven een goede basiskleur. Het voorbije winterseizoen waren natuurlijke kleuren zoals hot pink, appeltjes groen en geel in alle tinten ontzettend populair. De trendy kleuren voor de komende herfst- en wintermode van 2022-2023 moeten daar zeker niet voor onderdoen. Naast de vele donkere en neutralere kleuren, krijgen we nu ook opvallendere kleuren en kleurencombinaties.

De belangrijkste kleuren voor de komende herfst en winter

Zowat alle topontwerpers zweren het bij donkere en neutrale kleuren. De herfst- en wintermode anno 2022-2023 gaan donkere neutrale kleuren zoals zwart en grijs het zeker goed doen. Veel zwarte en grijze tinten domineren de najaars- en wintercollecties van alle grote modehuizen. Zwart staat daarbij symbool voor mysterie, kracht en elegantie. Grijs benadrukt dan weer neutraliteit en evenwicht.

Exclusieve look

Hou je van een exclusieve look, ook in het najaar en in de winter? Dan zijn zwarte tops met een blouse eronder zeker iets voor jou. Een ding is zeker: je zult zeker niet uit de toon vallen, wat ook je keuze is voor de komende herfst en winter. Er zijn zovele kleurencombinaties dat er voor iedereen wel iets bijzit dat zal verrassen.

Comments are closed.