Voor veel vrouwen een pure nachtmerrie: het kiezen van de verkeerde broek onder een specifieke trui, of het dragen van een jurk die toch iets te veel doorschijnt (maar hier pas op het werk achter komen). Een modeflater slaan is voor de meeste mensen toch niet iets wat ze op dagelijkse basis doen, maar eens in de zoveel tijd komt het wel voor. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop jij het aantal modemissers aanzienlijk kan verminderen. Doe er dus vooral je voordeel mee, jij gaat voortaan alleen maar modieus door het leven!

Check het materiaal

Iets wat veel mensen vergeten te doen, is te kijken naar het materiaal van het kledingstuk. Kleding van polyester en nylon is meestal niet erg comfortabel, zeker in de warmere seizoenen. In deze stofjes ga je flink zweten, en zweetvlekken zijn voor veel vrouwen uit den boze. Ze vinden het enorm gênant als de buitenwereld kan zien dat ze het heet hebben. Stofjes zoals katoen en viscose ademen veel meer, dus als je nieuwe kleding gaat kopen, is het verstandig om vooral kledingstukken van dit type stof in te slaan. Vooral in het buitenland is het veel prettiger om in luchtige stofjes rond te lopen, in plaats van zweetstofjes waar een zweetgeur ook nog eens ontzettend lang in blijft hangen.

Controleer je outfit in diverse bronnen van licht

Sommige mensen gaan heel zelfverzekerd van huis, omdat ze hun outfit snel in de spiegel hebben gecheckt in het warme licht van hun lamp. Echter, dezelfde outfit kan er in daglicht heel anders uitzien. Het is daarom een verstandige beslissing om jouw outfit ook eventjes in daglicht te bekijken. Je zal zien dat de kleuren heel anders uitkomen, en dat sommige stofjes toch iets meer doorschijnen dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Je wil niet op je werk erachter komen dat iedereen mee kan genieten van jouw ondergoed!

Laat sommige trends gaan

Het volgen van trends is leuk, maar soms kan het ook verkeerd uitpakken. Kijk dus goed welke trends bij jouw lichaam en gezicht passen, en welke trends je beter links kan laten liggen. Wees eerlijk naar jezelf en naar je lichaam, je hebt er niets aan om jezelf in bepaalde kledingstukken te hijsen waar je je achteraf niet prettig in voelt. Als jij liever geen strakke kleding draagt, dan is een skinny jeans met gaten misschien niet het logische kledingstuk om jouw benen in te stoppen. Een straight leg jeans is wellicht een beter alternatief. Zo kan op creatieve wijze toch nog een soort van meedoen aan de trend!

Comments are closed.